Circa1913

1/1

前世 | Past

牛奶公司中央倉庫設計成上居下舖,為員工提供宿舍。而這裡曾經是大班的住所,俗稱「大班宿舍」。雖然香港冬天不太冷,但在這房間仍建造了一座壁爐,煙囪連接到天台,亦即是外牆刻着1913年份的位置,所以這房間現在便稱為「1913」。

有人形容牛奶公司倉庫外形像一艘船,尖尖的轉角位似船頭,這樣大班宿舍就是駕駛艙。試想像:大班坐在壁爐前,思考著如何讓牛奶公司乘風破浪,順利航行…

The central Depot of the Dairy Farm was designed in two parts: the ground floor was used for retail, and the upper floor was used as a staff dormitory. The room called 1913 was the Taipan’s office and residence. Why is it called 1913? Hong Kong wasn’t really cold, but there was a fireplace in the room, and the chimney was connected to the rooftop, where the date “1913” was carved on the wall. That's why it is called 1913.   

Some people described the Depot as a ship: the corner at the front is as pointy as the bow of a ship. So 1913 is like the bridge of a ship – the manager sat in front of the fireplace, thinking about how to make the Dairy Farm sail smoothly so it could handle all the winds and the waves.

​聲音導賞 Audio Guide

中文

ENG

 

Subscribe to Updates from Fringe Club!

主辦
Organised by
​捐助機構
Funded by

@2019 Hong Kong Fringe Club

  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon